CISLE (Centre d’Informació Social Laboral i Empresarial), ens informa de una nova convocatória de subvencions dirigides a la implantació i millora de locals comercial.

Objectiu

Dinamitzar el comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits situats en el tram urbà consolidat del municipi, o al casc històric i els seus esglaons i la reforma d’establiments amb un grau d’antiguitat o desbloqueigs de mercats municipals per tal de garantir el mix comercial òptim i adequat a cada zona, incrementant l’atractiu i evitant la ruptura del continu comercial.

Beneficiaris

Empreses de comerç i serveis com Tallers mecànics, Serveis fotogràfics, Copisteries i arts gràfiques., Serveis de reparacions., Agències de viatges detallistes., Tintoreria i laberints., Peluquería i salons d’estètica i bellesa., Bars i restaurants., Serveis de menjar preparat i catering.
Pous de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

Tipologia d’accions subvencionables

Àmbit 1: recuperació dels locals buits
– La compra, arrendament o concessió administrativa de locals.
– L’ús d’aparadors de locals tancats.
– La continuïtat de l’empresa comercial.
– L’ampliació de la superfície de venda annexant un nou local.

Àmbit 2: reformes d’establiments
– La reforma de l’establiment en llocs de mercats municipals sedentaris
– La adequació dels llocs de mercats municipals no sedentaris (on el sol·licitant acrediti la titularitat en com a mínim els últims 5 anys).
– La reforma de l’establiment de botigues a peu de carrer que tenen una antiguitat mínima de 10 anys (on el sol·licitant acrediti la titularitat en com a mínim els últims 10 anys).

Requisits

  • Que la inversió mínima subvencionable sigui de 2.000,00 euros.
  • En cas de compra, lloguer o autorització d’ús o concessió administrativa ser el titular del contracte corresponent.
  • Els establiments s’han de destinar a l’explotació d’alguna activitat de comerç a detall.
  • Tenen que disposar del corresponent permís municipal.
  • Queden excloses aquelles inversions que superin els 60.000,00 euros i les concessions administratives corresponents a inauguracions de mercats municipals

Quantia de la subvenció

Fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000,00 euros.

Despeses subvencionables

Àmbit 1:
Les despeses generades per la compra, el lloguer o els tràmits de la concessió administrativa i els costos derivats de l’obertura de l’establiment (obres, projectes d’interiorisme, instal·lacions, mobiliari, actuacions d’embelliment d’aparadors, etc.).

Àmbit 2:
Els costos derivats de les reformes a l’establiment de treball menor (parada de mercat municipal sedentari o tenda a peu de carrer amb titularitat mínima de 10 anys). No es consideren subvencionables ni les despeses de maquinària ni les de mobiliari.

Data de convocatòria:  A partir del 9 de Juliol

Per a més informació contacteu amb CISLE

info@cisle.es Tel. 630 75 12 59