Ajusta la potència: Reduïr la potència pot traduïrse en una baixada dels preus de la nostra tarifa, i per tant repercutir en la  factura de la llum. Si aquesta reducció no permet baixar la tarifa, es notarà menys, però tambè serà benefeciós.

Cuida la il·luminació: Tenir una bona il·luminació és important però no cal abusar. No es necessari mantenir il·luminats segons quins accessos o passadissos, es poden instal·lar detectors de presència o simplment nomès utilitzar-les quan sigui necessari.

Elimina el Stand by:  Molta gent no ho té present, però el stand by pot suposar un despesa equivalent a un mes de consum. Eliminar per complet el stand by pot ser díficil segons els típus d’aparells elèctrics de una empresa, pero existeixen solucions.

Aquestes poden ser fer servir regletes amb botó per apagar, o colocar temporitzadors en el aparells mes adients  com per exemple els termos o climatitzadors.

Si hem de fer servir la llum més de 7 o 8 hores al dia, és molt convenient l´ús  de leds per a l’estalvi d’energia.

Planteja’t un outsourcing d’energia: En les empreses de cert volum o en les que siguin importants controlar el cosnum energètic, és recomanable contractar un servei d´outsourcing energètic. Hi ha empreses especialitzades que ofereixen aquest servei a partir d’analitzar el teu consum i proposant les mesures adecuades quer a un òptim estalvi energètic.

Estalvi energètic