Avui a la nostra secció d’entrevistes, parlem amb Gonzalo Nuñez, un empresari d’origen Xilè propietari de la marca Anakena.

Com va sorgir la marca Anakena?

El nom d’aquesta marca va sorgir en un viatge que vam realitzar la meva senyora i jofa 15 anys. Anakena és el nom d’una platja d’illa de Pasqua, illa del Pacífic sud, pertanyent a Xile, coneguda mundialment per les seves famoses estàtues de pedra monolítiques anomenades Moais.

Què et va motivar a entrar en el sector de l’hostaleria a Menorca?

Gonzalo

Anakena és una marca que s’explota a Menorca fa 15 anys en el sector de l’hostaleria, a
través d’Anakena Restoran. Al principi el model de negoci temporal ens encaixava ja que desenvolupàvem altres activitats similars a Xile. Conforme passen els anys, vam anar centrant les nostres activitats a Europa i poc a poc vam anar cessant la nostra ocupació a Xile. Des de fa alguns anys, estem centrats únicament a Menorca, pensant en la possibilitat de desenvolupar activitat a Barcelona. Tenim vinculació familiar i comercial amb la Ciutat Comtal per això quan es va presentar la oportunitat vam optar per iniciar activitat hotelera aquí.

De tots els actors necessaris per obrir un negoci, coneixies bé el paper d’una enginyeria?

Teníem coneixement en un grau mitjà de la necessitat de la Enginyeria, en altres projectes hem hagut de conformar equips de arquitectes, enginyers, aparelladors, assessors legals, etc..,. El que no teníem clar, era la necessitat que es presentava en l’assessorament en
els tràmits amb l’administració.

En aquest punt, pel que fa a llicències, presentació de projectes, assessoria per a inspeccions, realització de informes, elaboració de certificats, resolució de conflictes tècnics amb la comunitat, etc., tot el que tenia a veure amb l’administració i la comunitat de veïns, ha estat absolutament fonamental poder recórrer el camí al costat de professionals que t’assessorin i guiïn en la consecució dels objectius. De fet, nosaltres vam tenir la precaució de no entrar en cap operació de compra, sense que abans analitzés les variables la enginyeria.

DSC_6680

Quins objectius tens per al futur?

Hem fet una alta inversió en qualitat de materials, instal·lacions, decoració i acabats per tal de poder tenir la major eficiència energètica amb altes prestacions quant a confort i qualitat. És necessari per ser competitius, reduir al màxim el nostre cost operatiu, per tant el nostre objectiu per al futur és simple: Maximitzar els nostres beneficis a través del millor servei que puguem oferir al menor cost que puguem tenir.

Com valores el treball realitzat per OTP Enginyeria?

Per a nosaltres són valors fonamentals la serietat, el rigor, la professionalitat i el compromís. En OTP Enginyeria no només hem trobat aquests valors, sinó que hem comptat amb aquesta assessoria que t’aporta tranquil·litat i fa que et sentis recolzat en el recorregut que s’ha de caminar per tirar endavant el projecte. Ha estat una col·laboració fonamental i estem summament conformes i agraïts.

Si La vida ens presentés una nova oportunitat de treball, sense dubtar-ho, escollirem a OTP enginyeria, per a que ens acompanyi en aquesta aventura.