OTP finalitza el projecte per a un centre de formació

OTP Global Engineering finalitza el projecte del nou centre de Tau Formar a Santa Coloma de Gramenet. Aquest nou centre especialitzat principalment en la formació d’idiomes i serveis informàtics, està situat en un edifici de tres plantes de 730 m2.

A OTP hem realitzat el projecte per a obtenir la llicència d’obres, i el projecte executiu d’obres i instal·lacions per a la reforma del local, complint les necessitats de l’activitat i la normativa vigent.

Tau rececpió

Tau Aula

Entrevista a Dunya Martinez

Avui a la nostra secció d’entrevistes parlem amb Dunya Martinez, directora de Tau Formar.

 Quins són els inicis de Tau Formar?

Fa trenta anys els meus pares van obrir una academia, la primera a Santa Coloma, dedicada a l’ensenyament d’idiomes i informàtica (només s’ensenyava el llenguatge de programació BASIC). Van ser pioners a la nostra ciutat i van evitar que les seves gents s’haguessin de traslladar a Barcelona.

Dunya Martinez

Com heu evolucionat al llarg del anys?

La continua evolució en el món de la informática, ens ha obligat a estar sempre al día en aquests temes i no només en l’ensenyament, sinò que també en l’equipament i instal·lacions. Hem realitzat tres cambis de locals fins arribar a la situación actual al carrer Sant Ramon, al centre de la ciutat en un edifici amb una superficie de 900 metres quadrats.

En que us diferencieu a la resta de centres formatius?

La nostra principal diferència, a part de la nostra qualitat, es que oferim especialitats formatives que no es fan en cap altre centre de Santa Coloma, tenim homologades nou aules, entre elles una aula taller on oferim clases de robòtica, montatge i reparació d’ordinadors, etc.

Coneixies el paper d’una enginyeria a l’hora d’obrir un negoci?

Abans no ho coneixia, pero ara sí. I m’he convençut de la importancia que té a l´hora de realitzar obres que requereixin complir unes normatives molt estrictes

Quin valor afegit creus que hem aportat com a enginyeria?

He après a valorar la importancia que té ona obra ben feta quan et dediques al servei públic.

Tau, local nou

OTP finalitza el projecte per a un bar restaurant a Poblenou

OTP Global Engineering  finalitza el projecte per a un nou Bar Restaurant situat al barri de Poblenou de Barcelona.

Caracteritzat per el seu menjar de calitat i un ambient natural i acollidor, Rebeka restaurant ja forma part de la famíla de locals de restauració realitzats per OTP.

OTP ha realitzat la legal·lització de l’instal·lació elèctrica, i el projecte d’obres i activitat.

Rebeka interior

Rebeka escala

 

Nou pla d’usos del districte de Gràcia

L’ajuntament de Barcelona, a aprovat definitivament el nou pla d’usos del districte de Gràcia.

Amb aquest nou pla es regularan les instal·lacions de tots els locals de pública concurrència (activitats esportives, restauració, hosteleria, residències, etc.) els cuals fins ara restaven en suspensió.

Degut a la complexitat del nou pla, a OTP demanem pàciencia als interessats en obrir un nou local de pública concurrencia a Gràcia, ja que es bastant probable que es tardi més en saber l’aptitud del local en qüestió, que en la realització del projecte per a legalitzar-lo.

BOPB

Barcelona Gràcia

OTP finalitza el projecte per a una escola de ball a Sant Joan Despí

Encapçalada per Marc Jiménez i Valeria Urimagova; 4 cops campions de Espanya i finalistes mundials i Europeus, Freedom Dance és una nova escola dirigida a tothom que vulgui endinsar-se en qualsevol de les principals disciplines de ball.

OTP Global Engineering ha realitzat els projectes necessaris per a la realització de les obres pertinents, la legalització de les instal·lacions elèctriques i contra incendis, i la obtenció de la llicència d’activitat.

Freedom Dance entrada

Freedom dance sala

És millor una franquicia com a model de negoci?

A OTP Global Engineering estem especialitzats en ajudar als emprenedors a posar en marxa el seu negoci, es per això, que  en els últims anys hem constatat que els emprenedors es decideixen cada cop més per un model de franquicia a l’hora de començar un negoci, però, quin és el millor model per emprendre?

Els  dos models, franquicia, o negoci propi, tenen un seguit d’avantatges i inconvenients. Tant si et decideixes per un o l’altre, el més important és ser emprenedor amb totes los connotacions que comporta: creativitat, ambició, sacrifici, adaptabilitat, etc.

Aventatges d’una franquícia

 • Prestigi, imatge i notorietat de la marca
 • Disminució del risc empresarial
 • Aventatges en el finançament
 • Formaçió i experiència
 • Comunciació, màrqueting i administració
 • Condicions de compra favorables
 • Zona d’exclusivitat

Inconvenients 

 • Pagaments per a entrar i royalties
 • Normes i directrius de la Franquicia.
 • Benefici compartit
 • No tindre propietat sobre la marca

Emprenedor

OTP inicia el projecte per a una fàbrica de quadres elèctrics

OTP inicia el projecte  per a una nova fàbrica de BSV Electronic, una de les principals empreses catalanes dedicades a la fabricació de components elèctrics industrials, il·luminació i equips per a piscines.

Aquesta nova fàbrica situada a una nau industrial de les Franqueses del Vallès es dedicarà  a la confecció de quadres elèctrics.

OTP realitzarà el projecte per a l’obtenció de la llicència d’activitat i la inscripció al registre industrial.

BSV Electronic, entradaBSV Electronic, interior

 

Modificació del decret per realitzar música en viu i actuacions en directe

Per tal d’aclarir els aspectes relatius a la música en viu i a les actuacions musicals en directe, l’ajuntament de Barcelona procedeix a la revisió del Decret 112/2010 del 31 d’agost. A continuaçió exposem el diferents casos per a l’aplicació del decret:

A) Locals amb llicéncia/comunicat d’activitats concedida des de l’entrada en vigor del reglament (31 d’agost del 2010)

En els establiments que s’indicaran tot seguit, donades les seves característiques es poden desenvolupar Actuacions en Directe sense necessitat de realitzar cap més trámit.

 • Bar musical
 • Restaurant musical
 • Discoteca. Sala de Ball
 • Sala de festes amb espectacle
 • Sala de concert
 • Discoteques de joventut
 • Karaoke
 • Sales de festes amb espectacle i concerts d’infáncia i joventut
 • Café teatre i café concert
 • Establiments de régim especial

B) Locals amb llicéncia d’activitat recreativa musical anterior a l’entrada en vigor del reglament.

Els següents establiments, ho han de comunicar a l’ajuntament per tal que aquesta activitat complementària  consti a la llicència.

 • Bar musical
 • Discoteca
 • Sala de Ball
 • Sala de festes amb espectacle

C) Música en viu i actuacions en directe en locals amb llicència /comunicat d’activitat recreativa de restauració, anterior o posterior al reglament.

Per a les següents llicències:

 • Restaurant bar
 • Bar
 • Restaurant bar
 • Saló de Banquet

C.1) Música sense amplificar

Sempre que no se superi el nombre de decibels previstos en la normativa sobre contaminació acústica i les ordenances locals, no hi ha necessitat de comunicar a l’Ajuntament la seva voluntat de realitzar-les.

C.2) Actuacions en directe amb música amplificada

Han de complir les condicions de seguretat i d’insonorització de la normativa i presentar la següent documentació:

 • Declaració responsable del fet que l’establinnent o activitat compleix els requisits establerts pel Reglament (model Annex II).
 • Declaració responsable de disposar de la pólissa d’assegurances (model Annex III).
 • Estudi Impacte Acústic (protocol Annex IV)

OTP realitza el projecte per a una botiga de roba en un edifici històric de Barcelona

OTP realitza el projecte per a l’obertura de la primera botiga a Barcelona de l’empresa de moda d’origen italià, Terranova.

Aquesta nova botiga es situarà a la Casa Cornet del barri Gòtic, un edifici històric  d’estil neoclàssic construït durant el segle XIX.

OTP durà a terma el projecte executiu junt amb la direcció de les instal·lacions, i la obtenció de la llicència d’activitat.

OTP canvia el seu nom comercial

Amb més de 30 anys al vostre servei, i amb el objectiu prioritari de continuar progressant per a oferir-vos el millor de nosaltres, a OTP hem decidit canviar el nostre nom comercial a OTP Global Engineering.

Amb aquest nou nom comercial, que ja podeu trobar a la nostra pàgina web i xarxes socials, ens adaptem als nous temps. Projectant la imatge de globalitat i diversitat dels nostres projectes, ajudant des del petit comerç, a empreses de serveis o multinacionals.

OTP Global Engineering targeta