OTP Enginyeria finalitza el projecte per a un bar restaurant al casc antic de Barcelona

OTP Enginyeria de Barcelona finalitza el projecte  per a un  Bar-Restaurant de la franquícia Barcelonina d’origen australià, Federal.

Aquesta nova activitat situada al casc antic de Barcelona es desenvoluparà a la planta baixa d´un edifci d´ habitatges plurifamiliar del Passatge de la Pau.

OTP Enginyeria ha realitzat per a legal·lització de l’instal·lació elèctrica, el projecte d’obres i activitat  i la tramitació per a obtenir la llicència de terrassa

bru exteriorfederal-12

Entrevista a Gonzalo Nuñez

Avui a la nostra secció d’entrevistes, parlem amb Gonzalo Nuñez, un empresari d’origen Xilè propietari de la marca Anakena.

Com va sorgir la marca Anakena?

El nom d’aquesta marca va sorgir en un viatge que vam realitzar la meva senyora i jofa 15 anys. Anakena és el nom d’una platja d’illa de Pasqua, illa del Pacífic sud, pertanyent a Xile, coneguda mundialment per les seves famoses estàtues de pedra monolítiques anomenades Moais.

Què et va motivar a entrar en el sector de l’hostaleria a Menorca?

Anakena és una marca que s’explota a Menorca fa 15 anys en el sector de l’hostaleria, aGonzalo
través d’Anakena Restoran. Al principi el model de negoci temporal ens encaixava ja que desenvolupàvem altres activitats similars a Xile. Conforme passen els anys, vam anar centrant les nostres activitats a Europa i poc a poc vam anar cessant la nostra ocupació a Xile. Des de fa alguns anys, estem centrats únicament a Menorca, pensant en la possibilitat de desenvolupar activitat a Barcelona. Tenim vinculació familiar i comercial amb la Ciutat Comtal per això quan es va presentar la oportunitat vam optar per iniciar activitat hotelera aquí.

De tots els actors necessaris per obrir un negoci, coneixies
bé el paper d’una enginyeria?

Teníem coneixement en un grau mitjà de la necessitat de la Enginyeria, en altres projectes hem hagut de conformar equips de arquitectes, enginyers, aparelladors, assessors legals, etc..,. El que no teníem clar, era la necessitat que es presentava en l’assessorament en
els tràmits amb l’administració.

En aquest punt, pel que fa a llicències, presentació de projectes, assessoria per a inspeccions, realització de informes, elaboració de certificats, resolució de conflictes tècnics amb la comunitat, etc., tot el que tenia a veure amb l’administració i la comunitat de veïns, ha estat absolutament fonamental poder recórrer el camí al costat de professionals que t’assessorin i guiïn en la consecució dels objectius. De fet, nosaltres vam tenir la precaució de no entrar en cap operació de compra, sense que abans analitzés les variables la enginyeria.

Quins objectius tens per al futur?

Hem fet una alta inversió en qualitat de materials, instal·lacions, decoració i acabats per talDSC_6680 de poder tenir la major eficiència energètica amb altes prestacions quant a confort i qualitat. És necessari per ser competitius, reduir al màxim el nostre cost operatiu, per tant el nostre objectiu per al futur és simple: Maximitzar els nostres beneficis a través del millor servei que puguem oferir al menor cost que puguem tenir.

Com valores el treball realitzat per OTP Enginyeria?

Per a nosaltres són valors fonamentals la serietat, el rigor, la professionalitat i el compromís. En OTP Enginyeria no només hem trobat aquests valors, sinó que hem comptat amb aquesta assessoria que t’aporta tranquil·litat i fa que et sentis recolzat en el recorregut que s’ha de caminar per tirar endavant el projecte. Ha estat una col·laboració fonamental i estem summament conformes i agraïts.

Si La vida ens presentés una nova oportunitat de treball, sense dubtar-ho, escollirem a OTP enginyeria, per a que ens acompanyi en aquesta aventura.

OTP Enginyeria finalitza el projecte per a una pensió a Barcelona

OTP Enginyeria finaltiza el projecte d’una pensió a Barcelona, propietat de la marca Anakena.

Ubicat a la planta principal d’una finca modernista de principis del segle passat al carrer Consell de Cent, aquest petita i encantadora pensió de 8 habitacions figura en el catàleg de patrimoni arquitectònic protegit de la ciutat, situat dins d’el Quadrat D’Or de Barcelona.

Anakena rebedor

Al seu interior, s’ha realitzat un treball de restauració, rehabilitació i conservació buscant destacar l’estètica i estil modernista de Barcelona. A OTP Enginyeria hem trebllat per a assolir el objectius esmentats, realitzant els projectes per a l´obtencio dels permissos necessaris d’obres, activitat i instal·lacions.

Anakena habitacio

Any de la indústria 4.0

Des del seu 50è aniversari, i com ja de fet ha quedat plenament arrelat, el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) selecciona un tema específic que capitalitza la nostra atenció al llarg d’un any.

ENGINYERS BCN celebra el 2016 l’Any de la INDUSTRIA 4.0 per tot el que comporta, tant pel coneixement tecnològic com pel que representa de millora productiva i competitiva a nivell de la indústria, mitjançant l’IOT (Internet de les Coses). La Indústria 4.0 és considerada la quarta revolució industrial, on l’aplicació de l’IOT avança cap el concepte de fàbrica intel·ligent en la que operen softwares enfocats a la fabricació informatitzada i amb tots els processos interconnectats per la Internet Industrial de les Coses (IIOT), cosa que permet la digitalització total de les plantes productives.

Ja s’està avançant en aquest camí produint-se productes enfocats a la quarta revolució industrial i oferint-se, entre d’altres i en temps real, sistemes de control procés i de consums energètics, de situació de l’estat de les instal·lacions i màquines de les plantes productives segons la seva condició per evitar incidències imprevistes, etc., etc. Per tant, la Indústria 4.0 serà un factor determinant per a la millora de la productivitat basada en l’optimització dels processos de fabricació, gràcies a la interconnexió de tots els elements que intervenen. ENGINYERS BCN, inquiet per la importància d’aquesta quarta revolució industrial, no vol quedar-se al marge sinó ben al contrari, participar-hi de ple oferint aquest
coneixement en el decurs de les activitats a celebrar dins l’Any de la Indústria 4.0.

Per a més informació, podeu contactar amb ENGINYERS BCN.

logo industria-40

OTP Enginyeria finalitza el projecte per a un gimnàs de Snap Fitness

OTP enginyeria finalitza amb èxit un nou gimnàs situat al carrer Nicaragua de Barcelona, encarregat per la prestigiosa franquícia americana Snap Fitness,

Snap Fitness façana

Amb 480 m2 de superfície i una capacitat per a unes 98 persones, aquest nou gimnàs importa el sistema de 24 hores que tant èxit a adquirit durant aquests últims anys. A OTP enginyeria hem realitzat la legalització de les instal·lacions elèctriques i contraincendis, i el projecte i  tramitació per a obtenir la llicència d’obertura

Snap Fitness entrada

OTP Enginyeria signa un conveni de col·laboració amb la ACF

L’Associació Catalana de Franquiciadors i OTP Enginyeria  signa un acord de col·laboració que ofereix una sèrie d’avantatges als associats de l’ACF en la contractació de serveis imprescindibles per l’obertura de negocis.

Respecte a aquest conveni, el president de l’ACF, Xavier Vallhonrat, ha declarat que “l’acord amb OTP és un primer pas en la línia de suport a franquiciadors i franquiciats que
l’Associació entén com a fonamental dintre de les seves actuacions.” Per la seva banda, el director d’OTP, Jaume Perna, ha manifestat que “sabem que podem aportar molta professionalitat i coneixement al sistema de franquícies per resoldre unes necessitats que són comuns a qualsevol tipus de negoci.”

Conveni col·laboracio ACF

OTP Enginyeria finalitza el projecte per a un magatzem de productes d’alimentació

OTP Enginyeria finalitza amb èxit el projecte per a un magatzem de fruites i verdures a Molins de Rei. Situat en una nau industrial de 500 m2, aquest nou magatzem s’encarrega de subministrar a locals de restauració i a col·lectivitats.

A OTP Enginyeria ens hem encarregat de la realització del projecte per a l’obtenció dels permissos necessaris per a la seva oberta.

VIPS

OTP Enginyeria finalitza el projecte per a una escola d’idiomes

OTP Enginyeria finalitza el projecte per a una academia d’idiomes del centre d’estudis, The Corner, situada a Santa Coloma de Gramenet. Aquesta nova academia especialitzada en l’aprenentatge d’idiomes, disposa de dues aules amb capacitat per a uns 47 alumnes.

A OTP enginyeria hem realitzat la legalització de l’instal·lació elèctrica, el projecte d’obres i la legalització de l’activitat per a la seva obertura.

Recepció The CornerAula The Corner

Entrevista a Octavi Mestre

Avui a la nostra secció d´entrevistes, parlem amb l´Octavi Mestre, un reputat arquitecte i docent, professor a moltes Escoles internacionals d´Europa i América, co-director de la revista t18magazine i director d’un prestigiós despatx d’arquitectura, en el que OTP Enginyeria hem col·laborat en diversos projectes com el del edifici de Colonial a la Travessera de Gràcia.

 Que et va motivar a entrar en el món de l’arquitectura?

Allò important no és tant com entres sinó com surts, no com comences sinó la forma d’acabar. Diuen que els homes volen ser el primer amor d’una dona i elles, sempre més intel·ligents, desitgen ser l’últim.Octavi Mestre

Com va néixer el meu interès per l’arquitectura? De petit dibuixava bé i tenia una certa facilitat per a les matemàtiques i els meus pares consideraven que, necessàriament, aquestes qualitats havien de desembocar en ser arquitecte .

De fet, dels 15 als 17 anys, vaig voler ser biòleg, després físic, després em vaig decantar per la filosofia i la medicina, arribat el moment, vaig començar, al mateix temps, les carreres de medicina i arquitectura. Ben entrada la carrera, encara no sabia si l´acabaria, però una assignatura sobre història de l’arquitectura contemporània, en tercer curs, em va encaminar cap a la meva vocació autèntica.

 Que ha canviat en el sector des de que vas començar?

Han canviat moltes coses, ja no dibuixem amb rotrings sinó per ordinador, ara que es parla de l’oficina sense papers es quan hi ha molta més paperassa, molta més gestió, molts més agents implicats en aquest procés sempre difícil i coral que és construir. En 30 anys ha canviat la manera de tramitar llicències, hi ha molta més seguretat en les obres. Ara sabem que la terra no es infinita i que tenim que tenir cura del planeta i la sostenibilitat passa a ser un factor important.

En unes coses hem millorat i en unes altres hem anat francament a pitjor. D´altres son, simplement, conseqüència dels nous paràmetres i requeriments als que hem de fer front. El progrés, en termes absoluts no existeix, de vegades allò que guanyem per una banda, el perdem per l´altra.

Explica’ns una mica sobre el teu projecte mes ambiciós.

Em consta parlar del projecte més ambiciós, perquè l’ambició sempre és i ha estat la mateixa, respondre a les necessitats del client tenint cura dels suggeriments del lloc i de fer el màxim amb els mínims elements.

De totes maneres, seria faltar a la veritat dir que no hi han projectes més importants que d’altres. En el nostre cas haver guanyat el concurs per remodelar el Centre Comercial L´illa Diagonal ens ha permès una trajectòria en el món del Retail que, juntament amb totes les obres fetes en d´altres països, Regne Unit, França o Suïssa, amb les darreres obres pel CERN ens han permet surfejar la crisi, amb una certa dignitat.Revista Octavi Mestre

Però, potser, si tinc que destacar un únic projecte, seria, per raons emocionals, la meva pròpia casa a Tamariu.

En l’opinió d’un arquitecte, quina importància tenen les Instal·lacions, en l’edificació actual?

Sovint els arquitectes veiem els edificis com la pell, i les enginyeries com els seus budells. Allò important és que els budells facin la seva feina i que no facin massa soroll.

De totes maneres, amb la complexitat creixent del món, les instal·lacions acaben sent fonamentals en un edifici, perquè  cada dia exigim més prestacions als nostres edificis.

Un edifici et pot agradar o no, però sempre ha de funcionar correctament. I perquè funcioni correctament, les instal·lacions son una peça clau.

Com valores la col·laboració d’OTP Enginyeria?

La rapidesa i operativitat d´OTP han resultat, en tot moment, tan tranquil·litzadors que puc dir que la col·laboració  ha estat un èxit rotund.

Les empreses son, les persones que les composen i des d’ací vull agrair, en especial, la figura de l’Hèctor Fernàndez. El seus coneixements en la matèria i el seu tarannà, afable, sempre disposat, conversador brillant en les distàncies curtes, han estat fonamentals en totes les aventures que hem fet conjuntament.

Quines condicions d’ accesibilitat ha de tenir el meu negoci?

El requeriment de les condicions d’accessibilitat que han de complir, depèn principalment de l’ús que és vol desenvolupar i si aquest implica permanència de persones dins del local. Com a criteri general es considera permanència els locals on els clients per les característiques de l’activitat acostumen a romandre-hi durant una estona significativa, com pot ser un bar, restaurant i en general negocis orientats més a la prestació de serveis (perruqueria, locutori, centres d’estètica, etc.) que a la venda de productes i comerços on els clients compren i se’n van.

 

Una altre de les condicions és que si al local es realitzaran  obres que modifiquen la distribució general interior i especialment la configuració de les cambres higièniques existents, aquestes s’hauran de adequar per que siguin adaptades o almenys usables per persones amb mobilitat reduïda. I finalment la superfície útil total del local si aquesta es superior a 100 metres quadrats o si és tracta d’un establiment de restauració amb més de 50 persones d’aforament.

 

Els arranjaments principals que s’han d’executar als locals consisteixen en la eliminació dels graons d’accés des de la via pública fins a l’interior de l’establiment per assolir un itinerari accessible, mitjançant la construcció de rampes o muntatge de plataformes salvaescales en funció de l’alçada del desnivell a salvar. També s’han de dotar de cambres higièniques adaptades o accessibles amb les amplades de portes mínimes, els espais d’apropament requerits i diàmetres de gir lliures d’obstacles per a les persones amb la mobilitat reduïda o en cadira de rodes.

 

Si teniu dubtes al respecte contacteu amb nosaltres i farem un estudi precís i acurat de les vostres necessitats segons l’activitat que voleu implantar per donar compliment a la normativa de condicions d’accessibilitat al local.

 

Accesibilitat