Avui a la nostra secció d’entrevistes parlem amb en Ricard Roldán, arquitecte i soci fundador de Effice – espai eficient.

Ricard roldan

Per què vas crear Effice – espai eficient?

A partir del 2008, moltes empreses van tenir la necessitat de fer canvis de tot tipus en les  seves organitzacions per adaptar-se a la nova situació. Van haver de realitzar múltiples ajustos per adaptar-se a les noves exigències econòmiques, socials i laborals, amb la fi de reduir costos i millorar els resultats de productivitat.

Aquesta dinàmica empresarial demanava trobar noves fórmules per optimitzar i racionalitzar l’ús dels actius immobiliaris, rendibilitzant al màxim l’espai dels centres de treball.

La idea que ens va impulsar en aquell moment va ser, col·laborar amb les empreses per portar a terme aquests canvis, millorant l’espai i la qualitat de l’entorn laboral, sense oblidar l’ús i manteniment de les instal·lacions, així com la qualitat dels serveis de suport.

Quin tipus de dificultats has trobat a l’hora de realitzar els teus projectes?

En tots aquests anys, la màxima dificultat a l’hora de dur a terme un projecte sempre ha estat la manca de recursos econòmics.

La necessitat de canvi de les organitzacions enfront de la precària situació econòmica, s’ha vist minvada per la pròpia situació econòmica d’aquestes. Les accions s’han alentit quan no s’han posposat per més endavant, deixant un panorama prou desolador.

En conseqüència en aquells projectes que s’han dut a terme s’havia de filar prim, entenen molt bé allò que volia el client i amb que es disposava per fer-ho. Era un repte per nosaltres, per tots els nostres col·laboradors i per tots els agents implicats en la tasca de projecte.

La teva especialitat és la gestió eficient dels espais de treball, quin és el vostre àmbit de treball i sobre quins aspectes podeu incidir?

La nostra activitat està dirigida a millorar l’eficiència, rendibilitat i gestió dels recursos immobiliaris d’empreses i organitzacions. Per aconseguir-ho podem treballar en distints àmbits relacionats amb la arquitectura, l’enginyeria i l’operació i manteniment dels actius edificats, incidint en el següents aspectes:

  • La planificació per la gestió i manteniment dels elements constructius i les instal·lacions dels edificis.
  • La planificació per la gestió de l’espai que ocupen les organitzacions.
  • La gestió de les necessitats immobiliàries de les empreses.
  • Millora i optimització dels serveis operatius associats.

Projecte effice 11.38.58

Els nostre treball aporta a l’organització els màxims avantatges i beneficis, derivats de la
millora en l’ús i aprofitament de l’espai, assegurant el correcte funcionament de tots els aspectes tècnics relacionats, així com el dels serveis associats.

Això es tradueix en: un increment del valor i aprofitament dels actius immobiliaris, en la millora de la qualitat de l’espai de treball (+Organització, +Funcionalitat, +Flexibilitat), en un augment de la satisfacció dels usuaris (+Productivitat), en la millora del comportament energètic dels immobles (-Consums, +Sostenibilitat, -Impacte Ambiental), tot i garantint la seguretat personal i patrimonial amb el compliment de normes i reglaments que son d’aplicació a cada cas.

Creus que una enginyeria pot ajudar en aquest procés?

És fonamental. Actualment la complexitat tècnica de qualsevol projecte, requereix comptar amb el suport d’una xarxa multidisciplinària de professionals, que formin un equip sòlid, equilibrat i ben coordinat, capaç de donar les solucions de qualitat idònies als requeriments dels clients.

La nostra experiència professional està basada en el treball realitzat durant més de quinze anys en l’àmbit de l’estructura de personal d’una prestigiosa enginyeria de Barcelona, col·laborant de forma molt directa i constant amb d’altres professionals, per dur a terme nombrosos projectes, relacionats amb la ciència i la investigació, la salut, l’administració, les grans corporacions, l’àmbit hoteler, els transports i les comunicacions.

Es per això que coneixem i valorem en gran mesura el treball realitzat en l’entorn d’un equip multi disciplinar, on l’aportació de cada professional, arquitecte, aparellador, enginyer; és fonamental per donar resposta a tot allò que envolta el mon de l’obra nova i la gestió i millora de l’obra construïda.

Com valores l’actuació d’OTP en els projectes que hem col·laborat?

OTP és una empresa que compta amb professionals de reconeguda vàlua, que han demostrat en les distintes ocasions en las quals hem pogut col·laborar, la seva capacitat tècnica i talla personal.

Per nosaltres ha estat una garantia i un plaer poder comptar amb la seva aportació professional en els nostres projectes, i desitgem que pugem continuar en la mateixa línea en properes ocasions.