El requeriment de les condicions d’accessibilitat que han de complir, depèn principalment de l’ús que és vol desenvolupar i si aquest implica permanència de persones dins del local. Com a criteri general es considera permanència els locals on els clients per les característiques de l’activitat acostumen a romandre-hi durant una estona significativa, com pot ser un bar, restaurant i en general negocis orientats més a la prestació de serveis (perruqueria, locutori, centres d’estètica, etc.) que a la venda de productes i comerços on els clients compren i se’n van.

 

Una altre de les condicions és que si al local es realitzaran  obres que modifiquen la distribució general interior i especialment la configuració de les cambres higièniques existents, aquestes s’hauran de adequar per que siguin adaptades o almenys usables per persones amb mobilitat reduïda. I finalment la superfície útil total del local si aquesta es superior a 100 metres quadrats o si és tracta d’un establiment de restauració amb més de 50 persones d’aforament.

 

Els arranjaments principals que s’han d’executar als locals consisteixen en la eliminació dels graons d’accés des de la via pública fins a l’interior de l’establiment per assolir un itinerari accessible, mitjançant la construcció de rampes o muntatge de plataformes salvaescales en funció de l’alçada del desnivell a salvar. També s’han de dotar de cambres higièniques adaptades o accessibles amb les amplades de portes mínimes, els espais d’apropament requerits i diàmetres de gir lliures d’obstacles per a les persones amb la mobilitat reduïda o en cadira de rodes.

 

Si teniu dubtes al respecte contacteu amb nosaltres i farem un estudi precís i acurat de les vostres necessitats segons l’activitat que voleu implantar per donar compliment a la normativa de condicions d’accessibilitat al local.

 

Accesibilitat